Bokutdelning i Hökerums skola 2015

Några av de allra roligaste uppdragen i vår förening är då vi möter traktens barn och ungdomar. Tisdagen den 15 december var det dags att dela ut vår prisbelönta hembygdsbok ”Södra Ving – då och nu” till alla elever i år 6 vid Hökerums skola.

Klassen består i år av 42 elever och vi fick möta dem i sitt klassrum tillsammans med lärarna Veronica Karlsson, Helena Klasson och Joacim Bergstrand.

Efter en kort presentation av vår hembygdsförening fick varje elev ta emot var sin hembygdsbok. Eleverna var engagerade och bläddrade intresserat i sina böcker och vi fick svara på ett antal frågor om innehållet.

Som avslutning hälsade vi alla välkomna att göra studiebesök med klassen i Bogastugan för att titta på våra föremål och lära sig mer hur man bodde förr i tiden och också tillsammans med föräldrar och syskon vara välkomna att delta i kommande aktiviteter vid hembygds-stugan.

Bokutdelare: Kerstin Håkanson och Gull-Britt Andersson

Vid pennan: Gull-Britt Andersson