Julen dansas ut

JULEN  DANSADES TRADITIONSENLIGT UT VID  BOGASTUGAN   SÖNDAGEN  DEN  17  JANUARI  2016

 Ett femtiotal barn och vuxna samlades vid Södra Vings hembygdsstuga i Tolkabro  för att tillsammans dansa ut julen. Lars-Åke Claesson dirigerade lekarna kring granen och hans medryckande dragspelsmusik fick fart på dansen. De traditionella folklekarna dansades  och stämningen var på topp. I den gamla smedjan serverades varm blåbärssoppa och kaffe med tilltugg framför en värmande brasa. Alla barn fick träffa Tomtemor Ingrid Söderberg som också delade ut gottepåsar.  Alf i Härna tog med alla som ville på en tur med häst och släde. Det var en underbar vinterdag. Solen sken och det gnistrade i snön.  Barn och vuxna kunde också gå en kort tipspromenad. Vinnare blev Melvin Johansson, med Sigrid Börjesson på andra plats och Emma Eliasson på tredje plats.                                                                                                                                     

Ett stort tack till alla besökare och medverkande som tillsammans gjorde att det blev en så trevlig söndagseftermiddag vid Bogastugan.

/       Lars Lidar

 

DSC_0084 DSC_0047 DSC_0068  DSC_0059 DSC_0081 DSC_0038