Från frimärkssamlande till utställningsfilateli

Den 17 mars var Tommy Samuelsson i Lokalen i Hökerum och föreläste om filatelins utveckling från slutet av 1800-talet fram till nu.

En mycket intressant föreläsning där Tommy tog med oss i en historisk tillbakablick i frimärkets historia. Vi fick även en inblick till filatelins uppbyggnad och de olika krav som ställs vid utställningar och de olika bedömningsnivåerna som domarna har att ta ställning till.. Tommy är utbildad domare och har möjlighet att åka runt på olika utställningar och bedöma andras samlingar och utställningsobjekt.

Tommy själv har ett speciellt samlande nämligen frimärken med flygplan från 2:a värdskriget. Det blir många timmar framför datorn i jakten på nya intressanta objekt att tillföra samlingen.

DSC_0014   DSC_0010