Kulturarvsdag på biblioteket

Lördagen den 7 augusti 2013 var vi inbjudna till kulturdagen ”Ulricehamn runt på 20 minuter”. Vi var ca 10-tal föreningar som hörsammat inbjudan. Från Södra Vings hembygdsföreningen berättade Bo och Lena Arabäck om hur man kan arbeta med en egen hemsida eller via en portal. Kerstin Håkanson berättade och visade med en fin Powerpointpresentation hur studiecirkeln hade arbetat och tagit fram boken ”Södra Ving då och nu”. Ordf. i Södra Ving, Ingrid Öhlund, påpekade hur viktigt det är att ha eldsjälar i föreningen. De övriga föreningarna berättade om sina böcker. Lizette Andersson från Studieförbundet Vuxenskolan berättade om vilka tjänster de kan vara behjälpliga med. Anna Lang från kommunen var konferencier för dagen. Det var en mycket trevlig och givande dag på biblioteket. Bilder finns i Mediagalleriet ovan.