Mycket folk kom till Hemvändardagen

Vi var många som trivdes på hemvändardagen nu i söndags. C:a 200 personer kom till Bogastugan. Både nuvarande och utflyttade Vingbor samlades kl 10 00 då en friluftsgudstjänst ledd av kyrkoherde Lennart Nordquist inledde programmet. Stämningsfull musik och sång framfördes av Majvor Sigvardsson och Bernt Johansson.

Därefter intogs kaffe med nygräddadade Wienerkammar direkt från ”Ving”bagaren Carlsson i Tolkabro.

Kl 11 30 fortsatte programmet med sång och gitarrspel av Bosse Hellgren. Bosses mycket uppskattade uppträdande innehöll bl a båda hans hits ¨Visa till lanthandeln i Södra Ving¨ och så förstås ¨Ingenting går upp mot Södra Ving, därtill ett antal mycket roliga historier. Stämningen var på topp, solen sken och glittrade i Tolkens vattenspegel, hela trädgården runt Bogastugan var fylld av nya och gamla Vingbor och det var många kära återseenden.

Många passade därefter på att åka till Hökerums skola där hembygdsföreningen hade en fotoutställning med gamla skolfotografier. I skolan hade man också chansen att titta in i sina gamla klassrum. Utställningen var mycket uppskattad och en del dröjde sig kvar länge.

I Hökerum var också Södra Vings kyrka och Hökerums Missionskyrka öppna för besök under söndagseftermiddagen .

En kall lunchbuffé serverades vid Bogastugan och ett drygt hundratal besökare lät sig väl smaka.

Vädret var fantastiskt och inbjöd till en promenad över till Lillboga för att bese Sommarutställningen, som i år handlar om namn på åkrar och ängar.

Kl 15 00 fortsatte programmet med med sång och musik med artister från Södra Ving. Syskonen Wessbo gjorde ett bejublat framträdande. Låten ”It´s a wonderful world” framförd denna fantastiska sommardag vid Bogastugan med Tolken som fondvägg; ja, det kunde knappast bli bättre. Simon Feufel stämningsfyllda saxofonspel var också mycket uppskattat och blev en perfekt avslutning av hemvändardagen.

Tack, alla som gjorde hemvändardagen så bra ! Både ni som arbetade med arrangemanget och alla trevliga gäster.

Hälsar Lars Lidar , permanent hemvändare sedan fem år tillbaka

Bilder som Kerstin Håkanson tagit finns upplagda i Bildgalleriet