Årets Nationaldagfirande 2013

Årets Nationaldagfirande vid Bogastugan blev en höjdpunkt.
I ett strålande sommarväder samlades ett 90 tal personer vid stugan.

Firandet började med att ordf. Ingrid Ölund hälsade välkomna och berättade historien om 6 juni i vårt land.

Därefter sjöng Ann-Katrin Johansson från Töve ett antal sånger som var väldigt uppskattade. Kantor Lars-Erik Bernvill skötte ljudanläggningen så alla hörde bra.

Därefter tog aftonens huvudtalare över. Det var ”vattenmannen” Konrad Samuelsson från Romsås. Han började arbeta med vattenproblematiken i gamla Hökerums kommun och har fortsatt i Ulricehamn efter det att Hökerum införlivades med Ulricehamn.

Han berättade målande om vattnets historia i Ulricehamns stad och övergick sedan till vattnets betydelse för samhället.

Efter Konrads anförande fortsatte Ann-Katrin med ett antal sånger och som sig bör avslutades det hela med Nationalsången.

Det kan noteras att såväl Konrad som Ann-Katrin är medlemmar i vår förening.

Det var premiärvisning på utställningen i Lillboga i samband med firande.

Efteråt förtärdes medhavd kaffekorg.

Vid pennan Bengt Samuelsson