Julen dansades traditionsenligt ut

Ett femtiotal barn och vuxna samlades vid Södra Vings hembygdsstuga i Tolkabro för att tillsammans dansa ut julen. Lars-Åke Claesson dirigerade lekarna kring granen och hans medryckande dragspelsmusik fick fart på dansen. Alla de traditionella folklekarna dansades och stämningen var på topp. I den gamla smedjan serverades varm blåbärssoppa och kaffe med tilltugg framför en värmande brasa. Alla barn fick träffa Tomtemor Ingrid Söderberg som också delade ut gottepåsar. I år kunde barn och vuxna också gå en kort tipspromenad. Vinnare blev Bianca Persson, Hökerum, med Lena Nilsson, Töve, på andra plats och Alva Ivarsson, Hökerum, på tredje plats. Den guldgula solnedgången bildade sedan en fin bakgrund då arrangemanget avslutades med att granen symboliskt släcktes ner. Ett stort tack till alla medverkande och besökare som tillsammans gjorde att det blev en så trevlig söndagseftermiddag vid Bogastugan.

Lars Lidar

Tipspromenaden : Rätt rad X, 1, 2,1, 2 Skiljefråga = 70 st

Lite video från evenemanget: