Frågesport

Södra Vings hembygdsförening har haft frågesport i Missionskyrkan. Det är andra gången som Hembygdsföreningen anordnar detta. Redan i september började vi med förberedelser
Vi bjöd in 9 lag och alla ville vara med. Två nya lag sedan i fjol.
Följande lag deltog och tävlande var:

Hökerums Boule: Terttu Magnusson, Per Jörgensen, Eivor Selander.
Coro Nova: Eva Thornberg, Barbro Pakiam , Ingrid Johansson.
Varnums Hembygdsförening: Sven-Erik Björkmalm, Margot Johansson
Patrik Johansson.
Härna Lawn Tennis Klubb: Bernt Carlsson, Eva Fransson, Alf Gustavsson.
Missionskyrkan: Ingela Johansson, Annika Lööf, Nils Levenby.
Samhällsföreningen: Carl-Åke Alsing, Agneta Helin, C-G Hellqvist
SPF: Gun Törnblad, Olof Larsson, Barbro Pettersson,
SVIF: Peter Andersson, Anne Halltun, Jan Högberg
Svenska kyrkan: Beatrice Yngvesson, Dick Johansson, Pija Andersson.

Kerstin Håkanson och Gunvor Lundgren var ansvariga för kvällen. De hade tillsammans med Lars Lidar gjort frågorna.
Det var frågor om dåtid, nutid, kultur och idrott. Lagom svåra tyckte vi, men inget lag hade alla rätt.
Mona Levenby var konferencier. Lars Lidar domare och för poängställningen svarade
Anders Nyström. Då frågan var läst fick lagen 1 minuts betänketid och då spelade Christer Sigvardsson musik. Under tiden som Lars rättade svaren fick publiken chans att svara på frågan. Mona höll humöret uppe med sina roliga historier. Många skratt hördes.
Sju frågor sedan var det kaffepaus. Goda smörgåsar och en god kaka smakade bra.
Efter paus var det dags för sju nya frågor. Då alla frågor var avklarade och även en utslagsfråga stod Härna Lawn Tennis Klubb som segrare och god tvåa blev Varnums Hembygdsförening. Första pris var boken ” Södra Ving då och nu” och andra pris Jubileumshandduken. Alla deltagare fick en blomma var.

Vi hoppas att alla var belåtna och haft en trevlig och lärorik kväll.
Bilder tagna av Kerstin Håkanson finns upplagda i bildgalleriet och Gunvor Lundgren har skrivit referatet.

Här är en bild på andrapristagaren, Varnums hembygdsförening, som tidigare inte kom med.andra-vinst